robòtica AUTÒNOMA

La robòtica autònoma es centra en la creació de robots capaços d’operar de manera independent en entorns canviants i dinàmics. Aquests robots estan dissenyats per prendre decisions, navegar i fer tasques de manera autònoma, sense intervenció humana constant. La robòtica autònoma troba aplicacions en una àmplia varietat de sectors (exploració espacial, l’agricultura i logística) que promet millorar l’eficiència i la seguretat en una sèrie d’indústries i entorns.

La robòtica autònoma, amb la seva capacitat per crear robots capaços d’operar de manera independent i prendre decisions per ells mateixos, permeten assumir tasques perilloses en comptes de posar en perill la seguretat dels treballadors. A més impulsen l’eficiència i la productivitat, ja que poden operar sense descans les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, la qual cosa redueix els costos en la fabricació i la logística.

Aquesta robòtica també influeix en el camps de l’agricultura canviant la manera com es cultiven els aliments. S’utilitzen per a tasques com la sembra i la collita, cosa que no només millora l’eficiència, sinó que també fa que l’agricultura sigui més sostenible i menys dependent de la mà d’obra.

L’autonomia de vehicles, atorga una eficiència més autònoma als vehicles, tant terrestres com aeris, revolucionant així la mobilitat i el transport. Els automòbils autònoms redueixen la
congestió del trànsit i augmenten la seguretat a les carreteres, mentre que els drons autònoms
poden lliurar mercaderies eficientment.

Aprenentatge profund

Conegut com Deep Learning, és una tècnica d’intel·ligència artificial que permet als robots autònoms aprendre de manera autònoma a partir de grans quantitats de dades. Això els permet adaptar-se a situacions noves i complexes i millorar contínuament la seva capacitat per fer tasques específiques.

Sistemes de planificació de moviment

Els robots autònoms equipats amb sistemes de planificació de moviment que els permeten planificar rutes i moviments en funció del seu entorn i dels objectius de la tasca.

 

 

 

 

 

Major capacitat d'interacció amb l'entorn

Robots equipats amb sistemes de manipulació que els permeten interactuar de manera efectiva amb objectes i eines al seu entorn.Robòtica autònoma aèria

La robòtica autònoma aèria és una novetat que està sent utilitzada per realitzar tasques de la vigilància, inspecció i lliurament de paquets.