robots d'exploració

Els robots d’exploració són dispositius dissenyats per investigar i recopilar informació a entorns inaccessibles, perillosos o desconeguts per als humans. Aquests robots poden ser controlats de forma remota o ser autònoms.

Esp

Exploració Espacial

Robots enviats a l’espai amb la finalitat de arribar a lloc inexplorats per aportar nova informació. Teniem alguns exemples com les sondes espacials com “Voyager” que ha explorat altres planetes.

Sub

Exploració Submarina

Robots submarins que es fan servir per investigar el fons marí, estudiar la vida marina i explorar naufragis.

 

 

 

 

Terr

Exploració Terrestre

Els robots terrestres s’utilitzen en la geologia, l’arqueologia i la cartografia, així com per a tasques de cerca i rescat.

 

 

 

Mine

Mineria i Extracció

S’utilitzen en l’exploració i l’extracció de recursos naturals en entorns difícils, com mines i àrees remotes.

 

 

 

 

Robots D'exploració

>> Objectius i Utilitats <<

Els principals objectius dels robots d’exploració és impulsar el desenvolupament tecnològic en la robòtica mòbil, la visió per ordinador, la comunicació sense fils de llarga distància i l’energia autònoma.

Aquestes metes tecnològics permeten als robots operar en condicions extremes i comunicar dades. Permeten aconseguir informació i ajudar al humans en les tasques més difícils que suposen molts riscos per a una persona.

Aquests robots aconsegueixen una seguretat humana a l’hora de treballar i moltes vegades milloren el medi ambient fent així que les exploracions no siguin tan agresives pel medi ambient.