ROBÒTICA MILITAR

La robòtica militar fa referència a la tecnologia que combina la robòtica amb aplicacions militars i de defensa. Els robots tindran un paper fonamental en la seguretat i combats moderns. Aquest camp realitza tasques com l’exploració de terrenys perillosos, la desactivació d’explosius, reconeixement i la vigilància.

Nous esdeveniments que està experimentant

Sistemes aeris no tripulats (UAS)

Aquests sistemes inclouiran drons (vehicles aeris no tripulats) que s’utilitzaran per a missions de vigilància i reconeixement. Aplicaran nous avenços en la tecnologia de sensors i intel·ligència artificial per a una major facilitat de control.

Sistemes terrestres no tripulats

S’utilitzaran robots terrestres per una varietat d’aplicacions militars, com l’eliminació d’explosius, l’exploració d’àrees perilloses i el lliurament de subministraments.

Sistemes marítims no tripulats

Els robots marítims es faran servir per a missions de vigilància i patrullatge. L’exploració submarina és una de les tasques més importants degut a les altes presions i la poca qualitat de llum de les foses abisals. Desenvoluparan nous sensors més sofisticats i adaptats a les condicions extremes. A més, les bateries energètiques serà menys contaminants pel medi.

Exoesquelets

Els exoesquelets són dispositius portàtils que proporcionaran força addicional i suport als usuaris. Aquests dispositius s’estan desenvolupant per a ús militar. Permetran als soldats portar més equip i fer tasques més físiques amb menys esforç.