ROBÒTICA BIOMÈDICA

La robòtica biomèdica és una disciplina on s’apliquen els principis de la robòtica per a l’atenció mèdica. D’aquesta fusió entre la robòtica i la medicina, obtindrem una transformació de l’atenció mèdica i la investigació biomèdica cap a un futur proper.

Millores que comencen ha estar en fase de desenvolupament

Robots per a cirurgia

Robots quirúrgics que permetran als cirurgians realitzar procediments amb més precisió i control. Reduiran els riscos associats amb la cirurgia, com una millor monitorizació dels efectes de l’anestèsia o del puls sanguini del cirurgià. A més estaran dissenyats per que les operaciones siguin menys invasius i doloroses.

Robots de rehabilitació

Els robots de rehabilitació proporcionaran teràpia personalitzada i monitoritzaran el progrés dels pacients a mesura que avancen en la recuperació.

 

 

 

 

 

Pròtesis avançades

Creació de pròtesis avançades que podran restaurar la mobilitat i la funcionalitat de les extremitats perdudes. Les pròtesis avançades proporcionaran una major precisió i control de moviment per realitzar tasques diàries amb més facilitat.

Telemedicina

Nous desenvolupament per permetre l’atenció mèdica remota. Robots que podran ser utilitzats per metges per fer exàmens mèdics i consultes de manera telemàtica.

 

 

Màquines de diagnòstic

S’estan desenvolupant noves màquines per ajudar en el diagnòstic i tractament de malalties. Aquestes màquines utilitzen tècniques per detectar patrons i aplicar aquests patrons a nous diagnòstics.

 

 

Robots per a l'assistència personal

Ja hem esmentat l’existència de projectes de robots humanoides, en aquest cas per ajudar en la cura personal i l’assistència de persones grans i/o discapacitades. Podran proporcionar companyia i ajuda amb tasques diàries.